Zeleninová musaka - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg tykve, 25 dkg lilku, 3 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, bazalka, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra
Tykev ani lilek neloupeme, pouze dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek rozlisujeme a smícháme s protlakem, solí, pepřem a bazalkou. Do hlubšího pekáčku dáme zeleninovou směs nikoli ve vrstvách, ale libovolně smísíme. Zalijeme ji zálivkou z protlaku a dáme péci do trouby. Pečeme 40 minut. Zasypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě zrůžovět. Podáváme bez přílohy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka