Zapečené patisony s rýží - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg rýže, 60 dkg patisonu, 5  rajčat, 5  paprik, 2 velké cibule, 15 dkg žampiónů, 2 stroužky česneku, olej, zelená petrželka, tymián, sůl
Patisony oloupeme a velká semena odstraníme. Cibuli, papriky a patisony nakrájíme na kostičky. Na části oleje zpěníme cibuli, přidáme patisony a papriky a společně dusíme asi 30 minut, až jsou patisony měkké.
Omyté čerstvé žampióny nakrájíme na plátky a dusíme na tuku 10 minut. Rýži důkladně propláchneme a spaříme v misce vroucí vodou, ve které ji necháme alespoň 10 minut. Měkkou zeleninu a žampióny smícháme dohromady, přimícháme spařenou rýži, sůl, prolisovaný česnek, tymián a nakrájenou petrželku. Vše dobře spojíme. Omytá rajčata spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Pekáč vymastíme a naplníme připravenou směsí, kterou hustě poklademe kolečky rajčat. Zapékáme v troubě 30 minut.
Tip: Pokrm při vaření nesolíme a na talíři ho pokapeme sójovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka