Zapečená nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 45 dkg tykve, 20 dkg čerstvých hub, máslo, 35 dkg mletého masa, 1 lžička hořčice, 5 dkg čedaru, sůl,
Sýrová hořčicová omáčka: 3 dkg hladké mouky, 3 dkg másla, 1/2 lžičky soli, 1 lžička hořčice, 1 lžička octa, 1 lžička moučkového cukru, 10 dkg čedaru
Tykev omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu. Odkrojíme špičky. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou. Pokrájené houby lehce osmažíme na másle. Mleté maso lehce podusíme, osolíme a smícháme s houbami. Směs ochutíme hořčicí. Tykev naplníme touto směsí a zasypeme strouhaným sýrem.
Pokapeme rozehřátým máslem a ve středně teplé troubě pečeme asi 45 minut. Omáčku připravíme tak, že si nejdřív uděláme jíšku, kterou zalijeme trochou vody, přidáme hořčici, sůl, ocet, cukr a na závěr vmícháme strouhaný sýr. Odstavíme z ohně. Zapečenou tykev vyjmeme z trouby a zalijeme ji připravenou omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka