Tykvový nákyp s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg tykve, 30 dkg uzeného masa, 3  vejce, 10 dkg čedaru, 6 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 hrnečku mléka, strouhanka, sůl
Tykev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vodu slijeme a tykev ještě pořádně vymačkáme. Krátce podusíme v hrnci a znovu slijeme tekutinu. Uzené maso nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme se solí a postupně vmícháváme žloutky, tykev, maso, strouhaný sýr, mouku, mléko a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymastili máslem a vysypali strouhankou. Pečeme v mírně předehřáté troubě velmi zvolna až je povrch zarůžovělý.
Příloha: vařený brambor

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka