Tykev zapékaná se sýrem a bazalkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 tykve (po 400 g), 1 středně velká cibule, 3 lžičky oleje, 1/2 lžičky sušené bazalky, sůl, mletý pepř, 1 hrneček kysané smetany, 1/2 hrnečku čedaru nebo ementálu, 2 vejce
Tykve omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na kolečka o síle asi 1 cm. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Rozehřejeme olej a osmahneme nejdříve cibuli a pak přidáme tykve. Ochutíme sušenou bazalkou. Zakysanou smetanu smícháme se strouhaným sýrem, vejci, osolíme a opepříme. Do zapékací misky dáme směs tykví s cibulí a zalijeme směsí se smetanou. Zapékáme 45 minut. Podáváme jako zeleninový nákyp s vařeným bramborem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka