Tykev zapečená v listovém těstě - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg lístkového těsta, 2 tykve (po 300 g), 20 dkg mletého masa, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého bílého pepře, sůl, muškátový oříšek, olej
Listové těsto rozválíme na dvě stejné placky. Tykve nakrájíme na tenká kolečka a dáme je na trošce oleje osmahnout, poté je podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme na ni podusit mleté maso. Obdělané maso smícháme s podušenou tykví a ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Hmotu rovnoměrně rozdělíme na placky z listového těsta a zavineme jako závin. Dáme do předehřáté trouby a rychle pečeme, až těsto začne listovat a má zlatavou barvu. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a krájíme na dílky o šíři 7 cm.
Příloha: salát ze syrové zeleniny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka