Tykev plněná sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 tykví (po 300 g), 2 vejce, 1.5 hrnečku čedaru, 1/2 hrnečku žervé (lučiny nebo imperiálu), 2 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce cibule, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře, 1/2 hrnečku strouhanky, 2 lžíce másla
Tykve omyjeme a odkrojíme špičky. Dáme je vařit do slané vody na 10 minut. Vyjmeme z vody a podélně rozřízneme na polovinu. Vydlabeme lžičkou dužninu a tykve necháme oschnout na utěrce. Vejce rozšleháme a smícháme se strouhaným čedarem, lučinou, petrželkou, drobně sekanou cibulí, pepřem a touto směsí naplníme tykve. Srovnáme jednotlivé půlky do zapékací misky a zalijeme strouhankou smíchanou s rozehřátým máslem. Pečeme asi 25 minut.
Příloha: vařený brambor a syrová zelenina
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka