Tykev plněná pečeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 tykve (po 300 g), 3 kuličky celého pepře, 20 dkg žampiónů, 40 dkg pečeného masa (vepřové), 6 dkg másla, 1 velká cibule, bílý pepř, sůl, 2 vejce, kečup
Tykve podélně rozkrojíme, omyjeme, ale neloupeme. Dáme je na 5 minut povařit do vody s kuličkami pepře. Žampióny pokrájíme na plátky, pečené maso na malé kousky. Na másle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme žampióny a maso a podusíme. Ochutíme bílým pepřem, osolíme a přidáme vejce. Sejmeme z ohně. Z půlek tykví vydlabeme dužninu a tykve plníme připravenou směsí. Pečeme zakryté alobalem v předehřáté troubě 10 minut. Podáváme zalité kečupem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka