Tykev plněná mletým masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg tykve, 35 dkg mletého masa, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 3 papriky, 50 dkg rajčat, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 hrnečku bílého vína, 1 bujón (masox), 1 lžíce hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, anglická slanina
Tykev rozkrojíme na dvě poloviny a každou z nich vydlabeme hranatou lžičkou. Směs k naplnění připravíme smícháním mletého masa s vejcem, solí a pepřem. Směsí naplníme vydlabanou tykev. Dužninu z tykve nakrájíme na kousky, zelenou papriku, rajčata a cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky. Zeleninu smícháme v misce, zalijeme ji směsí připravenou z vína, rozpuštěného masoxu, polotučné hořčice a sójové omáčky. Do připraveného pekáčku položíme na plátky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji chvíli rozehřát. Vyjmeme z trouby a na rozehřátou slaninu položíme nadívanou tykev. Zalijeme zeleninovou směsí a pečeme v horké troubě 40 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka