Tykev plněná kukuřicí - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  tykve (po 300 g, větší), 30 dkg kukuřičných zrn (sterilovaná), 1  vejce, 2 lžíce mléka, 2 středně velká rajčata, 1/2 lžičky sušené bazalky, mletý pepř, 1/2 hrnečku čedaru, 2 lžíce másla
Tykev omyjeme, odřízneme špičky a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a dáme ji stranou. Použijeme ji k přípravě jiného pokrmu. Kukuřičná zrna smícháme s vejcem, mlékem, pokrájenými rajčaty, ochutíme bazalkou, pepřem, solí a touto směsí naplníme půlky tykví. Dáme do pekáčku, posypeme sýrem, pokapeme máslem, zakryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na másle při 190 °C asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a salátem z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka