Tykev na houbách s mandlemi a oříšky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 lžíce oleje, 10 dkg žampiónů (sterilované), 15 dkg kuřecích prsíček, 10 dkg kedluben, 10 dkg šunky, 2 tykve (po 200 g, malé), mandle, burský oříšek,
Zálivka: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1 lžíce vývaru, 1 lžička škrobové moučky, sůl, moučkový cukr, glutasol
Olej dáme rozehřát do pánve. Osmahneme na něm nadrobno nakrájené houby, na kousky nakrájené vařené kuřecí maso, na kostky nakrájenou brukev a na proužky nakrájenou šunku. Po 5 minutách přidáme na kostky nakrájenou tykev a dusíme dalších 5 minut. Zalijeme předem připravenou zálivkou a promícháme. Necháme tekutinu vsáknout a podáváme posypané drobně rozsekanými oříšky a mandlemi. Jako příloha je bílá rýže a zeleninový salát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka