Středomořská plněná tykev - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  tykve (po 300 g, menší), 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 velká rajčata, 1 hrneček rýže, 1 lžička zelené petrželky, 1 lžička dobromysli, sůl, mletý pepř, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku čedaru
Tykve omyjeme, neloupeme a odkrojíme špičky. Podélně rozpůlené tykve vydlabeme hranatou lžičkou. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s prolisovaným česnekem. Osmahneme na trošce oleje a přidáme na plátky nakrájená rajčata, vařenou rýži, petrželku a dobromysl. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Sejmeme z ohně a naplníme do vydlabaných tykví. Posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a podlijeme zbylou troškou oleje. V předehřáté troubě pečeme v pekáčku asi 30 minut, až je sýr opečený do červena. Podáváme s vařeným bramborem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka