Smažené lilky - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 středně velké lilky, hladká mouka (podle potřeby), sůl, 2  vejce, olej na smažení
Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na plátky o něco silnější než 1 cm, posolíme a necháme v míse asi 1/2 hodiny uležet. Pak rozšleháme metlou vejce a přidáme tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto. Dílky lilku v něm namáčíme a hned je klademe do rozpáleného oleje. Smažíme při středně silném ohni. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání.
Podáváme jako přílohu k minutkám i k rybám pečeným na roštu. Jako samostatný chod podáváme smažené lilky s některou jinou zeleninou nebo se smaženými houbami.
Poznámka: Stejně smažíme větší patisony.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka