Plněná tykev s koprovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  tykve (po 300 g), 2  rohlíky, 1/2 hrnečku mléka, 30 dkg mletého masa, 1  vejce, 1/4 hrnečku kysané smetany, mletý pepř, sůl, máslo,

Omáčka: 6 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 1.5 hrnečku kysané smetany, 1 hrneček mléka, kopr, sůl, 1 špetka mletého pepře

Tykev podélně rozkrojíme a vydlabeme dužninu. Na plátky nakrájené žemle rozmočíme v mléce. Smícháme je s mletým masem, vejcem, smetanou, pepřem a solí. Touto nádivkou naplníme tykve a dáme je do pekáčku péct do trouby. Pečeme na másle zakryté alobalem ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku, přidáme smetanu a mléko a povaříme. Přidáme kopr, sůl a pepř. Upečené tykve poléváme koprovou omáčkou a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka