Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 tykev, 35 dkg mletého masa, 20 dkg čerstvých hub, 2 lžičky hořčice, 15 dkg parmazánu nebo čedar, 3 dkg hladké mouky, 5 dkg másla, 1 lžička octa, 1 lžička moučkového cukru, sůl
Větší tykev (450 g) omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu. Odkrojíme špičky. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou. Pokrájené houby lehce osmažíme na kousku másla. Mleté maso podusíme, osolíme a smícháme s houbami. Směs ochutíme lžičkou hořčice. Tykev naplníme touto směsí a zasypeme 50 g strouhaného sýra. Pokapeme rozehřátým máslem a ve středně teplé troubě pečeme asi 45 minut.
Omáčku připravíme tak, že si nejdřív uděláme jíšku, kterou zalijeme trochou vody, přidáme lžičku hořčice, sůl, ocet, cukr a na závěr vmícháme 10 dkg strouhaného sýra. Odstavíme z ohně. Zapečenou tykev vyjmeme z trouby a zalijeme ji připravenou omáčkou.
Příloha: vařený brambor
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka