Marinovaný lilek - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg lilku, 1.5 dl vody, 3 dl vinného octa,
Marináda: 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 2 stroužky česneku, 2 lžičky dobromysli, 1 lžička zelené pokrájené chilli papriček, 1 lžíce kaparů, mletý pepř
Lilek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vodu smícháme s octem, uvedeme do varu, vložíme několik plátků lilku a povaříme tak dlouho, až se barva dužiny začne měnit. Povařené plátky necháme okapat. Takto uvaříme všechny plátky. Marinádu nalijeme do nádoby s víčkem a přidáme teplé plátky lilku. Necháme 24 hodin marinovat. Dostatečně okapané plátky lilku podáváme studené s teplou celozrnnou topinkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka