Kreolská tykev - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 hrneček cibule, 1 stroužek česneku, 3/4 hrnečku paprik, 1/4 hrnečku oleje, 4  tykve (po 300 g, středně velké), 4  rajčata, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžičky zelené petrželky, 1/4 hrnečku čedaru
Na oleji podusíme nahrubo nastrouhanou cibulku, prolisovaný česnek a zelenou papriku najemno nakrájenou. Přidáme tykve nakrájené na kolečka o síle 1 cm, podlijeme vodou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Přidáme rajčata nakrájená na tenké plátky, osolíme a opepříme. Hotové zeleninové kopečky posypeme na talíři směsí strouhaného sýra a nadrobno rozsekané petrželky. Podáváme s vařeným bramborem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka