Hokkaido se žampiónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg tykve Hokkaido, máslo na vymazání pekáče, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 20 dkg žampiónů, mletý bílý pepř, fenykl, 1/2 dl bílého vína, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl smetany, sůl
Pekáč či mísu z varného skla vymažeme máslem a volně naplníme kostkami asi 2 x 2 cm z tykve Hokkaido. Osolíme a dáme péci do trouby při střední teplotě.
Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny, osolíme, okořeníme bílým pepřem a mletým fenyklem. Dusíme do měkka, podléváme bílým vínem. Když jsou žampióny měkké, zalejeme záklechtkou ze sladké smetany a hladké mouky a ještě chvíli podusíme.
Upečené tykvové kostky podáváme polévané žampiónovou omáčkou, k tomu bílé burgundské.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka