Gratinovaný zeleninový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  brambory, 1  květák, 6  paprik, 20 dkg tykve, olej na vymaštění mísy, 20 dkg šunkového salámu, 1  cibule, olej, sůl,

Gratinovací směs: 2  brambory, 10 dkg tvrdého sýra, 1  cibule, sůl

Oloupané syrové brambory nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Květák rozebereme na růžičky. Papriky nakrájíme na kolečka. Tykev oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Zapékací mísu vymastíme olejem a zeleninu do ní postupně navrstvíme. Na zeleninu poklademe na nudličky nakrájený salám a na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Pokropíme olejem a osolíme. Gratinovací směs vytvoříme tak, že do jemně strouhaných vařených brambor zamícháme velmi jemně nakrájenou cibuli, strouhaný sýr a sůl. Gratinovací směs dáme navrch mísy a ve středně teplé troubě 60 minut zapékáme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka