Baklažány se zeleninovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  lilky, sůl,

Na zeleninovou náplň: 6  mrkví, 3  cibule, 2  petržele,  trochu celeru, 2  rajčata, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 lžička glutasolu, zelená petrželka, 1 sklenka vývaru nebo kysané smetany

Zeleninu na náplň očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na másle. Přidáme rozkrájená rajčata a smažíme ještě 5 minut. Pak osolíme, opepříme a okořeníme. Opláchnuté baklažány rozřízneme podélně na půlky, vnitřky vydlabeme, rozsekáme a vmícháme do náplně. Nádivkou naplníme půlky osolených baklažánů, vložíme do vymaštěného pekáčku, zalijeme sklenkou vývaru z masa nebo masoxu anebo sklenkou kysané smetany a dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
Příloha: rýže či brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka