Baklažány se zeleninovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 lilky, sůl,
Na zeleninovou náplň: 6 mrkví, 3 cibule, 2 petržele, trochu celeru, 2 rajčata, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 lžička glutasolu, zelená petrželka, 1 sklenka vývaru nebo kysané smetany
Zeleninu na náplň očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na másle. Přidáme rozkrájená rajčata a smažíme ještě 5 minut. Pak osolíme, opepříme a okořeníme. Opláchnuté baklažány rozřízneme podélně na půlky, vnitřky vydlabeme, rozsekáme a vmícháme do náplně. Nádivkou naplníme půlky osolených baklažánů, vložíme do vymaštěného pekáčku, zalijeme sklenkou vývaru z masa nebo masoxu anebo sklenkou kysané smetany a dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
Příloha: rýže či brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka