Baklažány s houbovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  lilky, 20 dkg čerstvých hub, 5 dkg slaniny, 1  vejce, 1  žemle, 4 lžíce mléka, 3  rajčata, 1/2  cibule, mletý pepř, sůl, 2 dkg tuku
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a po chvíli ji rozmělníme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme. Očištěné houby nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a slanině, krátce podusíme a potom přidáme nakrájená rajčata a dusíme. Očištěné baklažány rozřízneme po délce na půlky, vnitřky vydlabeme, rozsekáme a vmícháme s vymačkanou, rozmělněnou žemlí a vejcem do houbové směsi. Hmotu osolíme, okořeníme a naplníme jí půlky osolených baklažánů. Vložíme je do vymaštěného pekáčku a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Příloha: vařené brambory a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka