Tykev se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg špenátu, 2 žemle, 1/2 hrnečku mléka, 4 vejce, 1/4 hrnečku čedaru, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, 2 velké cibule, 4 tykve (po 300 g), olej
Zmrazený špenát uvaříme na kaši a přes sítko z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Housky namočíme do mléka, a až z nich vznikne vláčná kaše, smícháme je se špenátem. Přidáme rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, petrželku, bazalku, sůl, pepř. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme na kolečka nakrájenou neoloupanou tykev a na mírném ohni dusíme doměkka. Špenátovou hmotu smísíme s dušenou tykví. Vymažeme zapékací misku, naplníme ji hmotou a v předehřáté troubě při teplotě 200 °C zapékáme 45 minut.
Příloha: vařený brambor
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka