Špenátový svítek - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg špenátu, 10 dkg slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 6 brambor, 20 dkg pečeného masa nebo uzenina, 2 vejce, 1/2 šálku mléka, strouhanka, 10 dkg rostlinného tuku, 3 dkg tvrdého sýra
Opraný špenát podusíme v osolené vodě a odcedíme. Prolisujeme ho nebo usekáme, dusíme na cibuli a na slanině nakrájené na kostičky. Špenát osolíme, okořeníme, pak přidáme vařené prolisované brambory, vejce, usekané maso a mlékem trochu navlhčené housky. Směs dáme do dobře tukem vymazaného pekáče, navrch pokropíme také tukem a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě. Krájíme na řezy a podáváme se salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka