Špenátové smaženky s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg syrového špenátu, 30 dkg dušených čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 6 dkg cibule, špetka česneku, 4 vejce, 1/4 l mléka, 3 dkg hladké mouky, tuk na smažení
Opraný špenát nadrobno rozsekáme. Ze žloutků, mléka a mouky připravíme hustší tekuté těsto. Houby podusíme na cibulce a česneku. Těsto osolíme, opepříme, smícháme se špenátem a s dušenými houbami. Přidáme sníh ze tří bílků a promísíme. Lžící vykrajujeme kousky těsta, které upravíme do tvaru karbanátků a osmažíme po obou stranách dorůžova. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka