Špenátové smaženky s dušenými houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg špenátu, 25 dkg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 5 dkg cibule, špetka česneku, 3 vejce, 1/4 l mléka, 2 dkg hladké mouky, olej na smažení
Syrový, dobře opraný špenát rozsekáme na drobné kousky. Mezitím připravíme ze žloutků, mléka a mouky hustší tekuté těsto. Houby podusíme na cibulce a česneku. Těsto osolíme, opepříme. smícháme se špenátem a s dušenými houbami. K tomu přidáme tuhý sníh z bílků a vše dobře promísíme. Lžící vykrajujeme z těsta větší noky, popřípadě je trochu zformujeme jako karbanátky a osmažíme v tuku po obou stranách.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka