Špenátové omelety - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg špenátu, 1 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, 1/8 l mléka, 2 vejce,
Náplň: 1 lžíce másla, 3 vejce, 1 malá cibule, 10 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa, zelená petrželka
Příprava náplně: Na másle do sklovita podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vejce, osolíme a upravíme jako velmi řídká vejce míchaná. Přidáme drobně nakrájenou šunku a petrželku a odstavíme do kastrolu s horkou vodou, aby náplň zůstala horká.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme na hustou kaši a odstavíme z plotny. Přidáme povařený, okapaný a nahrubo usekaný mladý špenát, sůl, pepř a žloutky. Naposled vmícháme tuhý sníh z bílků. Na pomaštěných pánvích pečeme v troubě omelety (po jedné na porci). Naplníme vejci se šunkou a přehneme. Podáváme pokapané máslem.
Poznámka: Můžeme upéci dvojnásob velké omelety a podat je šikmo překrojené. Povrch můžeme ještě posypat sýrem. Zdobíme je dílky rajčat. Podáváme s chlebem nebo jako večeři s bramborami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka