Špenátové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg špenátu v listech, sůl, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 1.5 lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, strouhanka (podle potřeby), olej na smažení, máslo na pokapání
Špenát uvaříme v osolené vodě a po okapání na hrubo usekáme. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji odvarem ze špenátu nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Do polovychladlé přidáme žloutky, usekaný špenát, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance a smažíme na oleji. Smažíme jen krátce, protože jsou všechny přísady předvařeny. Po usmažení je dáme okapat na papírové ubrousky a před podáváním pokapeme máslem. Podáváme obložené dílky rajčat.
Příloha: brambory sypané petrželkou a saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka