Špenátová hnízdečka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 40 dkg špenátu, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 4 žloutky, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
Cibuli drobně nakrájíme a s utřeným česnekem ji osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme opraný, okapaný špenát a chvilku jej za stálého míchání dusíme. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Takto připraveným špenátem naplníme malé ohnivzdorné misky. Uprostřed špenátu vyhloubíme důlek, vložíme do něj syrový žloutek, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako samostatný pokrm s vařenými brambory nebo topinkami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka