Špenát na řecký způsob - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg čerstvého špenátu, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 40 dkg bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu, vlašský ořech - půlky jader, meduňka na ozdobu
Opraný špenát krátce podusíme v malém množství vody (listy musí zůstat celé), necháme okapat a vychladíme, ochutíme solí, pepřem, olejem a 2/3 citrónové šťávy. Jogurt ochutíme zbylou citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Špenát urovnáme do věnce na talíře a posypeme půlkami ořechových jader, doprostřed dáme ochucený jogurt a ozdobíme proužky citrónové kůry a lístečky čerstvé meduňky. Podáváme s bílým chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka