Rajčata plněná houbovou směsí - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 rajčat, 30 dkg čerstvých hub, 5 dkg tuku, 1 lžíce smetany nebo neslazeného kondenzovaného mléka, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, zelená petrželka, 3 lžíce oleje, alobal
Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vydlabeme. Vydlabanou dřeň podusíme na tuku, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Do houbové směsi vmícháme smetanu nebo mléko, dle chuti citrónovou šťávu. Touto směsí plníme rajčata, přiklopíme je seříznutým vrškem a zabalíme do olejem potřených kousků alobalu. Vložíme je do hodně vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut. Hotový pokrm posypeme rozsekanou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem. V alobalu zabalená rajčata můžeme zapékat i v horkém popelu ohniště.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka