Plněná rajčata s rýží - recept cpt. Cooka
1 porce:  20 dkg rajčat, 3.5 dkg cibule, 1.5 dkg mrkve, 3.5 dkg rýže, 5 g zelené petrželky, 2 dkg oleje, 3 g mletého pepře, 2 g soli
Do studeného sádla přidáme trochu vody a soli, nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Dusíme. Vybereme středně velká rajčata, umyjeme je a nařízneme vrch rajčete, aniž by se části rajčat od sebe zcela oddělily. Vydlabeme pomocí lžicky, lehce posolíme. K dušené zelenině přidáme vydlabanou část rajčat nakrájenou na drobno a ještě později rýži. Rozmícháme a zalijeme horkou vodou v poměru 1:1. Vaříme na mírném ohni, dokud má rýže vodu. Přidáme mletý pepř a nadrobno nakrájenou petržel.
Rajčata naplníme hotovou směsí z rýže a položíme na plech. Zalijeme olejem a horkou vodou do poloviny výšky. Pečeme. Jakmile jou opečená, otočíme je a v pečení pokračujeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka