Plněná rajčata po sicilsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  rajčata, mletý pepř, 1/2 svazku bazalky, 7.5 dkg strouhanky (z bílého pečiva starého 1 - 2 dny), 15 dkg parmazánu (čerstvě nastrouhaného), 2 stroužky česneku, 1 lžíce kaparů, 1/2 svazku zelené petrželky, 4 plátky sardelek, 16  oliv (černých - bez pecek), 4 lžičky olivového oleje
Z omytých a osušených masitých rajčat seřizneme vršek, vnitřky vydlabeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kostičky. Bazalku opláchneme, vytřepeme a najemno nasekáme. Vnitřek rajčat posypeme bazalkou a naplníme směsí ze strouhanky, sýra, usekaného česneku, kaparů, petrželky, sardelek, usekaných oliv a kostiček rajčatové dužiny. Každé rajče zakápneme lžičkou olivového oleje a přiklopíme odříznutou částí. Plněná rajčata zapékáme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů (plyn stupeň 3).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka