Nadívaná rajská jablíčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 rajčat, mleté maso (vepřové nebo telecí), čerstvé houby, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, smetana
Pěkně velká, nikoliv však zcela zralá rajská jablíčka na straně stopky skrojíme. Lžící vybereme jadérka a šťávu. Pak poklademe rajčata na síto otvorem dolů, aby všechna šťáva dobře odkapala. Připravíme nádivku z mletého vepřového nebo telecího masa, z dušených, nakrájených hub, žloutku, soli (po případě pepře) a rajčata touto nádivkou naplníme. Vložíme je do mělké ohnivzdorné nádoby, zalejeme procezenou šťávou, která z nich odkapala, a smetanou. Přikryjeme a dusíme 3/4 - 1 hodinu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka