Letní večeře s rajčaty a vejci - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 rajčat, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 středně velká salátová okurka, tvrdý sýr, mletý pepř, 1 lžička octa, trochu soli, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce oleje, zelená petrželka nebo pažitka, kopr či mladá cibulová nať
Vejce uvaříme natvrdo, oloupaná a vychladlá nakrájíme na plátky. Stejně nakrájíme rajčata a okurku (buď jen opranou, nebo oloupanou). Vše navrstvíme postupně do mísy, prolijeme sladkokyselou zálivkou s olejem. K tomu podáváme tmavý chléb. Na talíři si každý podle své chuti posype pokrm sýrem a zelenou natí. Kdo rád, může přímo místo octové zálivky prolít pokrm biokysem ochuceným podle chuti.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka