Gratinovaná rajčata plněná hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 větších rajčat, 25 dkg sterilovaného hrášku, 8 dkg slaniny, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 lžička strouhanky, sůl
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a tuk slijeme. Částí odděleného tuku vymastíme pekáček. Hrášek ohřejeme v nálevu, ocedíme a promícháme s kostičkami slaniny. Z omytých rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou a rozložíme je na vymaštěný pekáček. Rajčata uvnitř osolíme, naplníme připraveným hráškem, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou, pokapeme zbytkem vytavené slaniny a gratinujeme, až se sýr roztaví a rajčata se prohřejí. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka