Plněné papriky s rajskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 paprik, 40 dkg mletého masa, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 vejce,
Na omáčku: 5 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/2 kg rajčat nebo plechovka rajčatové šťávy, sůl, moučkový cukr, citrónová kůra, citrónová šťáva
Na plnění volíme kratší a širší zelené papriky. Seřízneme vršky, odstraníme semena a plníme nádivkou. Do masa přidáme sekanou cibuli, sůl, pepř a spojíme vejcem. Uděláme kuličky podle počtu paprik, vtlačíme je do paprik, zakryjeme víčkem a postavíme do kastrolu. V jiné nádobě uděláme jíšku, zředíme ji šťávou nebo prolisovanými rozvařenými rajčaty a povaříme omáčku, podle chuti přisladíme, osolíme a okyselíme. Vlijeme na připravené papriky a dusíme asi 20 minut.
Příloha: rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka