Papriky se žervé - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 40 dkg žervé, 1 lžička mleté papriky, tabasco, sůl, 4 lžíce pažitky nebo petrželky, 1 stroužek česneku, mletý pepř
Z očištěných paprik odřízneme víčko a odstraníme vnitřky. Polovinu žervé okořeníme paprikou, tabaskem se solí a naplníme jím zelenou papriku. Druhou polovinu žervé ochutíme solí, utřeným česnekem, pepřem, pažitkou nebo petrželkou a naplníme jím červenou papriku. Obě dáme vychladit, aby náplň ztuhla. Před podáváním každou papriku nakrájíme na plátky, které střídavě - 1 červený, 1 zelený - upravíme každému na talířek. Podáváme s tmavým chlebem nebo s topinkami z bílé veky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka