Papriky dušené s moravskou klobásou - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  paprik, 40 dkg moravské klobásy, 40 dkg rajčat, 10 dkg cibule, 8 dkg oleje, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Očištěné papriky pokrájíme na menší kousky a dusíme v kastrole na cibuli zpěněné na tuku. K paprice přidáme klobásu, podlijeme, osolíme a podusíme. Mezitím spaříme, oloupáme a pokrájíme rajčata, z kterých lisováním odstraníme jadérka. Přidáme k paprice a vše ještě chvilku dusíme. Můžeme přidat jen pokrájená rajčata bez loupání a lisování, pokrm nebude tak jemný, ale zase se tak nepoškodí vitamín C. Před podáváním posypeme nadrobno rozsekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka