Fazolová polévka s pivem - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 dkg bílých fazolí, 5 dkg červených fazolí, 2 lžíce anglické slaniny na nudličky nakrájené, 1 lžička másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, tymián, majoránka, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu (masox), 1 dl černého piva, sůl, mletý pepř
Předem namočené fazole společně uvaříme v nesolené vodě. Cibuli nakrájíme nahrubo. Na másle osmahneme na tenké nudličky nakrájenou slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, osmahneme s česnekem nakrájeným na plátky, zasypeme sladkou paprikou, tymiánem a majoránkou podle chuti. Rychle, aby paprika nezhořkla, přisypeme hladkou mouku a chvíli necháme osmahnout. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu a chvíli povaříme. Vsypeme uvařené fazole, zalijeme pivem, podle potřeby přisolíme, ochutíme mletým pepřem a dovaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka