Mrkev s koprovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg karotky, 1/4 l šlehačky, 3 dkg tuku, 2 menší cibule, mletý pepř, 2 lžíce čerstvého jemně nakrájeného kopru
Očištěnou karotku nakrájíme podle velikosti podélně na půlky nebo čtvrtky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Na rozehřátém tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní uvařenou karotku a zalijeme svařenou smetanou. Vše zamícháme, necháme přejít var a podle chuti osolíme a opepříme. Do hotového pokrmu přidáme jemně rozsekaný kopr. Podáváme s novými brambory nebo s vařeným vejcem a brambory. Můžeme podávat také jako přílohu k minutkovým masům apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka