Mrkev s kapustou recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg mrkve, 50 dkg kapusty, sůl, 8 dkg tuku, 10 g moučkového cukru, 1  cibule, 3 dkg hladké mouky, mletý pepř, zelená petrželka
Očištěnou mrkev nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme do kastrolu, ve kterém jsme na tuku usmažili dorůžova drobně nakrájenou cibulku a cukr. Mrkev osolíme, je-li třeba, trochu podlijeme a dusíme dopoloměkka. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme vařící vodou, vložíme do osolené horké vody a povaříme. Dobře okapanou kapustu přidáme k mrkvi a obě zeleniny ještě chvíli dusíme. Potom je zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z kapusty, opepříme, přisolíme, přidáme sekanou petrželku, dobře zamícháme a asi pět minut dusíme.
Takto upravenou zeleninu podáváme. k různým masům, ale i jako samostatný pokrm s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka