Mrkev s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg mrkve nebo karotky, 25 dkg čerstvých hub, 5 dkg tuku, 5 dkg slaniny, 1 velká cibule, sůl, 1  citrón,  špetka moučkového cukru, zelená petrželka
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájenou na kostičky, spolu s tukem rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou mrkev i houby, osolíme, přiklopíme a na mírném ohni asi 20 minut dusíme. Hotový pokrm zalijeme citrónovou šťávou, smíchanou se špetkou cukru, solí a jemně nakrájenou petrželkou. Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory. Můžeme však podávat i jako přílohu k masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka