Mrkev po orientálsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg mrkve, 50 dkg pórku, 8 dkg tuku, sůl, 2 lžičky karí koření, 2 rovné lžíce hladké mouky, 1/4 l šlehačky, 1/4 l vody
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Pórek očistíme, důkladně opláchneme a bílou a světlou část rovněž nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a dáme okapat. V kastrole rozehřejeme 30 g tuku, přidáme nakrájenou mrkev, osolíme a po chvilce dušení ji zalijeme vodou. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 8 minut. Potom přidáme pórek a obě zeleniny společně dusíme dalších asi 8 minut. Pak zeleninu scedíme a tekutinu zachytíme do nádobky. Do kastrolu přidáme zbylý tuk a lehce na něm osmahneme karí koření. Přidáme mouku a vývar ze zeleniny, promícháme, přilijeme smetanu a za stálého šlehání metlou 5 minut na malém ohni vaříme. Přidáme dušenou mrkev a pórek, oboje krátce zahřejeme a dochutíme solí. Podáváme s brambory jako samostatný pokrm, ale i jako přílohu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka