Mrkev dušená s citrónem a petrželkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg mrkve, 9 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, citrónová šťáva, 2 kostky kostkového cukru, zelená petrželka
Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěné máslo nebo tuk, přidáme cukr, sůl, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Potom ji zaprášíme moukou, po osmahnutí trochu podlijeme a dodusíme. Mrkev zakapeme citrónovou šťávou a hustě posypeme petrželkou. Podáváme zpravidla s vařenými brambory, bramborovými kroketami nebo noky.
Stejným způsobem, jak je uvedeno, připravujeme mladou karotku. Můžeme ji dusit společně se zeleným hráškem, květákem nebo kedlubnami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka