Bramborová nakyselo - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg brambor, čerstvé houby nebo sušené, sůl, kmín, kopr, 1.5 l vody, 1/4 l kyselého mléka, 2 dl kysané smetany či biokysu, 1 lžíce hladké mouky, pažitka či mladá cibulová nať (místo kopru)
Očištěné, na kostky pokrájené brambory vaříme doměkka ve vodě s kmínem a houbami. Poté zahustíme moukou s mlékem, povaříme, přidáme smetanu či rozmíchaný biokys. Můžeme ještě podle chuti trochu okyselit. Okořeníme nasekaným koprem, který je v případě kysela chuťově zajímavější než pažitka nebo mladá cibulová nať, kterou můžeme použít, nemáme-li kopr. Do polévky můžeme každému přidat na talíř jedno ztracené vejce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka