Zapékaná prokolice - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg brokolice (nakrájené se stonky asi 10 cm dlouhými), sůl, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 3/4 šálku mléka, 2  žloutky, strouhanka, 5 dkg čedaru
Prokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme předem připravenou omáčkou, pokapeme máslem, posypeme strouhankou a zapečeme.
Příprava omáčky: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustší omáčku. Po odstavení z ohně přimícháme žloutky a strouhaný sýr, dle potřeby přisolíme.
Obměny: Mezi prokolici přidáme na drobno pokrájené vařené uzené maso nebo čtvrtky oloupaných rajčat.
Podáváme jako teplý předkrm bez přílohy nebo jako hlavní chod s bramborami a saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka