Zadělávaný květák - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 středně velký květák, 1 lžíce rostlinného tuku nebo olej, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek polotučného mléka, sůl, mletý pepř, kousek bujónu (masox), muškátový květ
Důkladně očištěný květák rozebereme na růžičky, dáme do vařící osolené vody a vaříme téměř doměkka. Mezitím z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem nebo vývarem z květáku, dobře rozšleháme a s kouskem masoxu uvaříme. Růžičky květáku vložíme do omáčky, podle chuti přisolíme, opepříme, můžeme zakápnout sójovou omáčkou a prohřejeme. Na talířích posypeme jednotlivé porce jemně usekanou zelenou petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka