Květákový paprikáš - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 větší květák, 1 malá cibule, 1 červená nebo zelená paprika, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1.2 dl sherry, 1.2 dl vody, 12 dkg žampiónů, 2.4 dl kysané smetany, mletý pepř, sůl
Ve velké pánvi nebo hrnci osmahneme na oleji nadrobno nasekanou cibulku a papriku nakrájenou na drobné kostky. Přidáme sladkou červenou papriku, sherry a vodu. Vaříme na největším plameni asi minutu, přidáme žampióny nakrájené na plátky a trochu soli. Plamen zmírníme na střední, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Mezitím si rozdělíme květák na růžičky. Přidáme je do směsi, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut, nebo až je květák hotový (ne rozvařený). Přidáme kysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a chvilku povaříme - až je vše teplé.
Příloha: hlávkový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka