Květákové smaženky - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 menší květáky, 2 vejce, 15 dkg krupice, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Květák uvaříme ve slané vodě doměkka. Vyndáme a rozmačkáme jej na kaši, přidáme vajíčka a krupici osolíme a opepříme. Necháme asi hodinu krupici nabobtnat. Z těsta vykrajujeme lžíci kousky, z nich tvoříme placičky, které po obou stranách smažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem a pro větší jedlíky s bramborem. Krupice ve smaženkách pohltí dost tuku, pokrm je sytý, a proto brambory dáváme opravdu jen větším jedlíkům. Jinak stačí jen salát nebo na kolečka pokrájená rajčata, která pouze osolíme a trochu opepříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka