Květákové rizolety smažené - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 l mléka, 1 vejce, sůl, citrónová kůra, 12 dkg polohrubé mouky,
Náplň: 30 dkg květáku, 5 dkg másla, 1/2 cibule, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 10 dkg šunky nebo salám, 4 vejce,
Na obalení: 2 vejce, mléko, 15 dkg strouhanky, rostlinný olej na smažení
V mléce rozmícháme vejce, sůl, citrónovou kůru a polohrubou mouku na řídké těstíčko. Upečeme tenké palačinky. Ve slané vodě uvařený květák rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a máslo dusit, přidáme koření, petržel, sekanou šunku a nakonec vejce. Květákovou míšeninou naplníme palačinky, pevně je stočíme, obalujeme je jako řízek v rozšlehaných vejcích a strouhané housce. Smažíme je po obou stranách a podáváme s bramborovou kaší.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka